• Προϊόντα

  Προϊόντα

  Το ελαιόλαδο ΜΆΚΑΡΟΣ ΈΔΟΣ αποτελεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητος. Η κατάλληλη περίοδος συγκομιδής και ο ελάχιστος χρόνος που μεσολαβεί από τον ελαιώνα στο ελαιοτριβείο προσδίδουν στο ελαιόλαδο μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και χαμηλή οξύτητα. Η εξαγωγή του ελαίου από τον ελαιόκαρπο, γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνάνε τους 28°C. Το εν συνεχεία παραγόμενο ελαιόλαδο διατηρείται σε ανοξείδωτα μεταλλικά δοχεία σε ιδανικές συνθήκες (10°C με 15°C, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και οποιαδήποτε πηγή υγρασίας) όπου φυλάσσεται για τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να ωριμάσει. Η εμφιάλωση γίνεται με το χέρι από ειδικευμένο προσωπικό με εξαιρετική φροντίδα καθιστώντας έτσι κάθε φιάλη του ελαιολάδου Μάκαρος έδος μοναδικό κομμάτι.

  Για την διασφάλιση της ποιότητας, η παραγωγή είναι περιορισμένη και κάθε φιάλη φέρει αριθμό σειράς.

 • Συντήρηση ελαιολάδου

  Συντήρηση ελαιολάδου

  Tο ελαιόλαδο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος από την στιγμή που παράγεται έχει ένα κύκλο ζωής. Τους πρώτους δύο μήνες από την παραγωγή του, το ελαιόλαδο ωριμάζει και αποκτά τα τελικά χαρακτηριστικά του (άρωμα, γεύση, οξύτητα). Εν συνεχεία η διαδικασία της οξείδωσης λαμβάνει χώρα και υποβαθμίζει τις ιδιότητες του ελαιολάδου. Για την επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας, το ελαιόλαδο πρέπει να φυλαχθεί σε σκοτεινά μέρη μακριά από κάθε μορφή θερμότητας και υγρασίας, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και σε θερμοκρασία δωματίου. Υπό ιδανικές συνθήκες η θερμοκρασία φύλαξής πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 10°C και 15°C.

  Καθ’ αυτόν τον τρόπο, τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο έτη από την παραγωγή του.