• Ποιοι είμαστε

  Ποιοι είμαστε

  Από κτίσεως Αγίας Παρασκευής (17ος αιώνας), ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της πανάρχαιας και αυτοχθόνης ποικιλίας ελιάς (Κολοβή) που αποτελεί την χλωρίδα του νησιού της Λέσβου. Η αγάπη για το ελαιόδεντρο και το ελαιόλαδο, μας ώθησε να διατηρήσουμε το έδαφος παρθένο και να το προφυλάξουμε από τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που επιβάλλει η σύγχρονη μέθοδος της εντατικής καλλιέργειας. Διατηρώντας τον πατροπαράδοτο και παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας επιτρέπει στο ελαιόδεντρο να δώσει αρίστης ποιότητας καρπούς οι οποίοι αργότερα θα παράξουν αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο. Έτσι ακριβώς όπως το δώρισε η φύση και το γεύονται οι άνθρωποι από την εποχή του Ομήρου.

  Το έτος 2012 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την εταιρεία ΜΆΚΑΡΟΣ ΈΔΟΣ με σκοπό να σας παρουσιάσουμε ένα μοναδικό προϊόν το οποίο αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ της σημερινής εποχής και του αρχαίου κόσμου.

 • Ελαιώνες

  Ελαιώνες

  Οι ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται στο νησί της Λέσβου είναι η Κολοβή η οποία είναι πανάρχαια και αυτόχθονη. Η ποικιλία Κολοβή δίνει ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο με έντονη φρουτώδη γεύση λεπτόρρευστο και με έντονο άρωμα.

  Τα ελαιόδεντρα φύονται σε βουνοπλαγιές αλλά και στην πεδιάδα κοντά στην θάλασσα δεχόμενα έτσι τον καθάριο αέρα του βουνού και την θαλάσσια αύρα. Αυτά σε συνδυασμό με τα ηφαιστειογενή εδάφη προσδίδουν στο ελαιόλαδο μοναδικά χαρακτηριστικά.

  Οι συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς έχει ελάχιστες ανάγκες άρδευσης και κατά συνέπεια δέχεται μόνο την φροντίδα της φύσης. Η ανθρώπινη συμβολή περιορίζεται στο κλάδεμα, στον καθαρισμό του ελαιώνα και στην ελαιοσυλλογή.

 • Προέλευση

  Προέλευση

  Το ελαιόλαδο ΜΆΚΑΡΟΣ ΈΔΟΣ παράγεται στο νησί της Λέσβου. Η Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος και βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του Αιγαίου πελάγους. Η ονομασία του νησιού στην αρχαιότητα ήταν Μάκαρος έδος η οποία προέρχεται από τον πρώτο βασιλιά της Λέσβου Μάκαρ. Κατά την διάρκεια του τρωικού πολέμου, το νησί ήταν γνωστό για το εξαιρετικής ποιότητος ελαιολάδου.